Puтяι ' ѕ AмιgOѕ ! ^.^\m/

Tuesday, April 26, 2011

Sweet Memories.

Assalamu'alaikum wbt.

Hi, geng.

Korang tau tak dari mane ilham PA dapat nak buat entry nih?
* teknik imbas kembali *

(terdengar bunyi lagu Waheeda-Wah Si Ni (asal betol jer bunyi nyer!) kat radio)
 ( Abah PA menggeleng2 kan kepale nye sambil tersengih2 melihat PA)
Mak : kau ingat tak lagu tu, 'limbun'?
PA : mesti la, mak. Hehehehehehehehehehhehehehhehehe. (tersengih terlalu lame tau!)
Abah : ehem2. ''tu la saye kate, jangan gune jalan nih. Abah tu degil laa'' (dgn suare yg menggedikan and eww.)
PA : Jahat! :P
Mak and Abah : HAHAHA.

Tau tak ape di sebalik takbir tu? Mesti lah korang tak tau! Muahaha!

So, hari ni PA akan buat anda ''tahu'' kan. Ayat pelik? Ayat PA. ;)

Say whaaat ?
Who's that freakin' baby with no shirt inside that freakin' blue basket doin' inside my blog's entry?!
Well, she's a 13 year old girl now and love to play very much.,
and she is PUTRI AZRI for short.

HAHA ! Yup, PA lah tu. Amacam? Comel tak? Jangan jealous yerrp!

HAHA.
*gilo ko apo budoq nih?*

So, PA tak pernah pon cerite tentang PA time lagi kecil kan?

Haa, meh PA ceritekan. ;)


PA ni time lagi kecil, budak yang LUAR BIASA. Haha, no I'm not just saying. Wait til you read it.
PA, budak yg selalu kene tipu.
-.-'

PART ONE.
  • (Lagu Wahida) PA ni kan time tu lagi kecil, so I DON'T KNOW ANYTHING. And time PA jenjalan with family, abah kate kami sesat. (padahal tak!) So mak pon suruh la PA nyanyi lagu tu. Time tu maseh tadika, and PA hafal lagu tu. Tapi, sekarang tak lagi. Tak minat dah ngan lagu tu. Boring doe. So PA nyanyi ler sepuas2 nye, sampai abah and mak PA kate ''Yeahh! Kite dah sampai'' Ape lagi? PA pon start gembire jap and then...merepak kat mereke. Ish.ISH. Haha. ''Kitak org tok koh! Kamek nak kah dah padah, jgn pake jln ya. Gik juak kitak! Degil.'' Camtu jer PA cakap. Merepak sepanjang jalan. Huahua
PART TWO.
  •  PA suke ketam. Hehe. PA PON PERNAH TIDUR DENGAN KETAM. Weehee. Syok nyer! Kisah nye camni, kan time tu PA nyenyak tidur, ade la mak PA letak ketam dalam baldi kat dapur. Tibe2 jer time tu ade seekor ketam TERlepas. Die jenjalan jap and visited my room. Pastu ketam tu tidur kat lampin PA. Time mak PA nak tukar lampin PA, die ade tgk bende hitam kat situ. Mule2 mak takut. Haha. Then mak PA bukak lampu then she saw the crab and say ''WHAT THE HELL?!'' eh, takde la camtu sekali...hehe
PART THREE.
  • PA pon suke penguin. Tapi takder tidur dengan telur penguin la. But I DID WITH THE FAKE PENGUIN'S EGGS. Ha! Kan time kecil PA ni suke macam2? PA nak la bela penguin nih. PA suruh mak abah PA belikan. So they bought me, not only one, but fives! I was so impressed and happy. :') Tapi tu sebenarnye telur burung PUYUH, okayyy. Not PENGUIN, tu bezenye. Huhu. Mak dah awal2 lagi rebuskan, takut cepat pecah. Ish, mak ni. Haha. Patut jer la lame punye PA tunggu utk telur tu pecah. Ayoyo. Berape hari aku tertipu eikh. Kesian aku. Setiap kali balik tadika, mesti PA tanye, ''dah keluar ke belum penguin tu mak?'' and mak mestila jawab yg sememang nya dijawab sedemikian, ''belum...'' Punye la lame aku tunggu belum keluar2 lagi? At last, telur tu pecah. CRACK! Tapi mak kate, penguin tu dah mati. Ape laaaaaa. (Tapi kan, bodoh gak PA time lagi kecik? Tak kan la penguin nak tinggal kat tempat panas camni. Ape punye budak, haha.) PA pon sedih setengah mati mendengar nye.TIBE TIBE, time kami ade kenduri. I saw eggs that looks exactly the same with my penguin eggs. And I said to my mommy, MAK, TU TELUR PENGUIN SAYE LA! Mak pon cerite kat kengkawan die and mereke semue gelak kat aku. Huuh. Kantoii suda, you mak. Jahaatt nyaa. -.- (but you are still wonderful. You can't afford to give me a penguin egg, but you gave me a puyuh egg instead. Thankyou mom. I love you. :)

PART FOUR.
  • PA suke sesangat sangat lah suke bawak barang tidur! Sampai sekarang pun, maseh la sikit2. Asal mak beli barang baru jer, MESTI PA bawak tidur. Gerenti punyaa. Bab tu la pasal mak PA rebus dulu telur sebab die takut pecah kalo PA bawak tidur. HAHA, mom, you know everything. XD
Yerr, rase nye entry nih dah cukup panjang daa.
PA harap korang enjoy bace cite kahhroot aku nih. ^.^''

Buh bye !

*pandai tak PA bergambar? XD

♥ I love you ♥

No comments:

Post a Comment