Puтяι ' ѕ AмιgOѕ ! ^.^\m/

Friday, April 29, 2011

Decorating Our Class.

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.

Hi y'all, folks! What are you guys up too? :]

PA baru je habis makan tengah hari then tgk kucing PA (angah) beranak. Walao weii.  Kesian tol PA tgk kucing tu :(
Die tak dapat beranak. Sebab die pernah patah pinggang dulu. So kami bawak lah Vet khas kami kat sini. PA lari 'cause takut nak tengok. Wahaha :p

So today, PA nak ceritekan . . .
P R E S E N T I N G



Haa, ni name2 org yg tugas kat kelas pade hari Jumaat utk decorate kelas.
PA, Nurul dan Hajar.

Ni die Nurul dan Hajar bagi sesape yg tak kenal.
 *Haha, yg tinggi setinggi gunung tu lah Hajar. Tapi die sebenarnye pendek, dari PA la. Tak la pendek sangat. Die gune kerusi dalam nih. Haha.*
PA bawak gambar Shin Chan. Sorry, PA lupe nak gambar. Hehe.

Nurul lah yg paling malas kat situ. BAHAHA. Die sejak die datang die asyik ambik gambar die jer. So, PA dan Hajar bercadang nak ambil gambar candid die. Mwahaha.

gambar candid NN 1

Gambar candid NN 2. Ehh, die perasan la. XD

Gambar candid NN 3
 Hoho , jahat nye kami :p

*Tadi PA turun bawah and kawan mak PA kate badan PA slim dari yg dulu. Waah, gembiranya dalam hati! Oh ye tak ye la! Pasal berat badan. Nanti PA cite.*

So, PA pun ade ambik gambar Hajar. Uittsss, jangan fikir PA tak de buat keje tau! PA la yg tlg si Hajar ni!




Hajar nih memang rajin. Dari datang sampai pulang non-stop buat keje. PA dari kol 3-4 jer. Yang setengah jam lagi mase untuk relax sambil makan Mr Potato.
Yummy! Hoho.




Okayy, mesti korang nak tau pasal 'berat badan' yg PA cakap tadi kann?
Berat PA turun 8 kg ! Wee!
Tapi tinggi tetap same. 150 cm. Aiyoyo.
-,-'
PA harap dapat 160 atau lebih, someday. InsyaAllah.

Weii, takyah tau berape berat PA, yg pasti bukan seberat yg anda sangka!


Okayy, exam is coming up two weeks from now. Gonna start up studying.

Bye folks! Keep in touch.

♥ I love you ♥

Thursday, April 28, 2011

Are you kidding me?

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.

Hi korang!
Hari ni PA penat sesangat. PA pegi turun kawad hari ni. Kan men lagi letih ni hah.
BTW, do you guys still remember about the 'kawad posts'?
Well, rajin2 kanlah diri anda kalau belum bace yer :P
Kemarin, cikgu kite org panggil ahli2 P.Puteri 1B dan 1I. Kami tanye apsal kami jer yang form 1?
Then cikgu bagi jawapan yg sgat lah logik. But we still feel lazy to kawad.
-.-
''Cikgu tgk kamu org ni pandai kawad. Jadi cikgu ambik lah kamu org''
Adoyaii, cikgu! Pandai amende nyer? Kami pertandingan pon tak dapat number! Ape yg bagus nye?
''Kamu org dapat number 4, sebab kamu org tak dapat number 1, 2 dan 3.'' 
Pandai sangat laa jawapan cikgu tu !

Takpe la, tadi cikgu baru je cakap,
just for next week je lagi tinggal.
THANKYOU ALLAH !

Tau tak nape PA tak suke kawad?
Sebab nye, takut jadi MISS CHOCOLATE.
Faham tak? Kulit gelap lah.
Dah la kulit PA dah gelap sebab kawad hari tu.
Cikgu panggil PA lagi di suruh kawad ?

ARE YOU KIDDING ME ?

Nak buat muke PA jadi arang erk ?
Pe-pe je lah cikgu ni.
Maybe cikgu ni dah terlanjur sayang kat PA kottt :P

 Tapi kawad kali ni best lorh! Sebab semue org pandai kawad. Yg dulu byk yg tak pandai. Aiyoyo.

ANYWAY ,
This kawad is for the competition, and will be held on next week - wuh wait! I currently FORGOT. So, get along there. Whuupps. Sorry.

Oh before PA terlupe, tadi kat school, kawan PA (Lin Si Yin) (masih igt ke tak ni?) Yg duduk di sebelah PA tu lorh. Dulu PA igt die tu bisu or tak faham bahase., rupenye pandai la cakap kat PA yer! Wahaha~
 She gave me a ''cute'' letter XD
She wrote :
( click for larger view. )
 
Haha, lawak kann? Bile bace je, sebut aww, that's so cute. Haha. Yang paling best nye ''budak yang rajin dan sangat pandai tetapi sedikit malas''
L O L !

Okayy, tu je yang PA nak sampaikan kat korang sume. Hope korang enjoy.
( Hantu je yg enjoy nihh ) 

♥ I love you ♥

Tuesday, April 26, 2011

Sweet Memories.

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.

Hi, geng.

Korang tau tak dari mane ilham PA dapat nak buat entry nih?
* teknik imbas kembali *

(terdengar bunyi lagu Waheeda-Wah Si Ni (asal betol jer bunyi nyer!) kat radio)
 ( Abah PA menggeleng2 kan kepale nye sambil tersengih2 melihat PA)
Mak : kau ingat tak lagu tu, 'limbun'?
PA : mesti la, mak. Hehehehehehehehehehhehehehhehehe. (tersengih terlalu lame tau!)
Abah : ehem2. ''tu la saye kate, jangan gune jalan nih. Abah tu degil laa'' (dgn suare yg menggedikan and eww.)
PA : Jahat! :P
Mak and Abah : HAHAHA.

Tau tak ape di sebalik takbir tu? Mesti lah korang tak tau! Muahaha!

So, hari ni PA akan buat anda ''tahu'' kan. Ayat pelik? Ayat PA. ;)

Say whaaat ?
Who's that freakin' baby with no shirt inside that freakin' blue basket doin' inside my blog's entry?!
Well, she's a 13 year old girl now and love to play very much.,
and she is PUTRI AZRI for short.

HAHA ! Yup, PA lah tu. Amacam? Comel tak? Jangan jealous yerrp!

HAHA.
*gilo ko apo budoq nih?*

So, PA tak pernah pon cerite tentang PA time lagi kecil kan?

Haa, meh PA ceritekan. ;)


PA ni time lagi kecil, budak yang LUAR BIASA. Haha, no I'm not just saying. Wait til you read it.
PA, budak yg selalu kene tipu.
-.-'

PART ONE.
  • (Lagu Wahida) PA ni kan time tu lagi kecil, so I DON'T KNOW ANYTHING. And time PA jenjalan with family, abah kate kami sesat. (padahal tak!) So mak pon suruh la PA nyanyi lagu tu. Time tu maseh tadika, and PA hafal lagu tu. Tapi, sekarang tak lagi. Tak minat dah ngan lagu tu. Boring doe. So PA nyanyi ler sepuas2 nye, sampai abah and mak PA kate ''Yeahh! Kite dah sampai'' Ape lagi? PA pon start gembire jap and then...merepak kat mereke. Ish.ISH. Haha. ''Kitak org tok koh! Kamek nak kah dah padah, jgn pake jln ya. Gik juak kitak! Degil.'' Camtu jer PA cakap. Merepak sepanjang jalan. Huahua
PART TWO.
  •  PA suke ketam. Hehe. PA PON PERNAH TIDUR DENGAN KETAM. Weehee. Syok nyer! Kisah nye camni, kan time tu PA nyenyak tidur, ade la mak PA letak ketam dalam baldi kat dapur. Tibe2 jer time tu ade seekor ketam TERlepas. Die jenjalan jap and visited my room. Pastu ketam tu tidur kat lampin PA. Time mak PA nak tukar lampin PA, die ade tgk bende hitam kat situ. Mule2 mak takut. Haha. Then mak PA bukak lampu then she saw the crab and say ''WHAT THE HELL?!'' eh, takde la camtu sekali...hehe
PART THREE.
  • PA pon suke penguin. Tapi takder tidur dengan telur penguin la. But I DID WITH THE FAKE PENGUIN'S EGGS. Ha! Kan time kecil PA ni suke macam2? PA nak la bela penguin nih. PA suruh mak abah PA belikan. So they bought me, not only one, but fives! I was so impressed and happy. :') Tapi tu sebenarnye telur burung PUYUH, okayyy. Not PENGUIN, tu bezenye. Huhu. Mak dah awal2 lagi rebuskan, takut cepat pecah. Ish, mak ni. Haha. Patut jer la lame punye PA tunggu utk telur tu pecah. Ayoyo. Berape hari aku tertipu eikh. Kesian aku. Setiap kali balik tadika, mesti PA tanye, ''dah keluar ke belum penguin tu mak?'' and mak mestila jawab yg sememang nya dijawab sedemikian, ''belum...'' Punye la lame aku tunggu belum keluar2 lagi? At last, telur tu pecah. CRACK! Tapi mak kate, penguin tu dah mati. Ape laaaaaa. (Tapi kan, bodoh gak PA time lagi kecik? Tak kan la penguin nak tinggal kat tempat panas camni. Ape punye budak, haha.) PA pon sedih setengah mati mendengar nye.TIBE TIBE, time kami ade kenduri. I saw eggs that looks exactly the same with my penguin eggs. And I said to my mommy, MAK, TU TELUR PENGUIN SAYE LA! Mak pon cerite kat kengkawan die and mereke semue gelak kat aku. Huuh. Kantoii suda, you mak. Jahaatt nyaa. -.- (but you are still wonderful. You can't afford to give me a penguin egg, but you gave me a puyuh egg instead. Thankyou mom. I love you. :)

PART FOUR.
  • PA suke sesangat sangat lah suke bawak barang tidur! Sampai sekarang pun, maseh la sikit2. Asal mak beli barang baru jer, MESTI PA bawak tidur. Gerenti punyaa. Bab tu la pasal mak PA rebus dulu telur sebab die takut pecah kalo PA bawak tidur. HAHA, mom, you know everything. XD
Yerr, rase nye entry nih dah cukup panjang daa.
PA harap korang enjoy bace cite kahhroot aku nih. ^.^''

Buh bye !

*pandai tak PA bergambar? XD

♥ I love you ♥

Sunday, April 24, 2011

What a great day!

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.
*Twinkle2 little star. Naper aku ni sakaii sangat arr?

Hai, darlingsss semua! Ape cite? ;)

Haa , sounds happy jer PA ni kann?

Err, 99.9% jer ! Wahaha !

Okay, okay.

Hari ni PA and keluarge ade pi satu tempat. Err, tak tau la pulak utk pe? PA and sis just ekot. Hehe. So, kami bawak la kamera sekali kononnya mane la tau nak bergambar, kann?

Tapi PA ambik gambar nonsense jer!

Tapi yg best nye ttg perjlnan pergi sane, lorong tu kecik je tau. So, sempit la maksud nye kann?
-.-'





Part tu la yg best nye! Kalo sempit dapat pegang daun2 kat tepi2 tu hah.
I like touching the leaves. Huahua!

Oh ye ! Tadi ade gak tempat tanam sayur peria.
Ape lagi? PA pun gambar la.
Boring bab takde kerje la kononnye. :3


Hehek, sakai kann?
Heyy, that's my prob not your's. :P

Eh eh , PA rase cam boring tol la post nih. Dah takde idea lagi dah ni ar.

So ?

Buh bye !

R A W R ! !

p/s : maybe hari Jumaat ni PA dapat update lagi yer. :)

♥ I love you ♥

This is just a short entry, okay?

Links to this post
 Assalamu'alaikum wbt.

Ni PA nak tulis sikit jerp! Tak ade mase nak tulis banyak2.

Kalau nak cakap dgn PA,

tlg click bende di bawah ni okeh?


Buh bye !

*kan PA dah kate, pendek jer!

♥ I love you ♥

Saturday, April 23, 2011

Looklet :)

Links to this post
Assalamu'alaikum lagi ye nicka.blog readers!

Untuk post yg ke2 ni, PA nak tuliskan ttg looklet PA.

Ini cuma utk org2 yg berminat sahaja, OK?

So, PA nak tunjukkan fashion ciptaan PA.

Representing,
Putri Azri's design :

ni first design by PA, tpi tpi tpi, SORRY, sebab PA lupe nak ltakkan info2 baju nih. byk yg PA lupe letak info sbb tu PA tak letak. Yg ni je PA letak sbb ni kan first design? XD

Yg ni baru je tadi PA buat. Hehe.




  
Okay tak?
 Ade byk lagi you know.
Tapi PA letak yg ni je.

So, what should I say next?

Buh bye ! ;) 

♥ I love you ♥

Satu Sedunia.

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt dan salam 1 sedunia!

Ha, pernah tak dengar pasal 1 Malaysia? Mesti arr kan?
Hari ni PA nak cerite tentang 1 Sedunia.

Korang ade? Takde kann? :'p

Sounds interesting? Not until you finish reading it yet!

So, bace lah  samapi sampai habis erk?

Okay.
*dah mule dah . . .


Wahahah ~
Naper ? Bosan tgk muke PA ?
Kalau bosan, dipersilakan mekenan menekan butang
Alt + F4
Heee :)

Hari ni PA, mak, aunty, sis and her friend, pergi kat rmh kawan kami
sebab ade kenduri kahwin.
Kalau ade kenduri, mestila ramai org kan?


Sebenarnye banyak, tapi PA ambil sikit jer!
Malas bah mok kayo2 ;)

Punye la banyak org kat situ. Siap ade red carpet lagi untuk menjemput org!
Rase pames la pulak tadi. Takpe, sekali sekale je kann?
wahahaha~ :'p

Tahu tak ?
* pasang tinge tol tol.

Macam2 jer bangse kat rmh kawan kami tadi hah.
Nak PA listkan?
Ade . . .
  • Melayu
  • Melanau
  • India
  • Cina
  • Org Russia
Walao eh. Lihai o?
Macam2 jenis persembahan tadi!
Tapi PA tak dapat tengok. Byk sgt org nak tgk.

Masi Mase PA and yg len tunggu turn makan, kami pokpekpokpek lah dulu kann. And PA sempat lagi ambik gambar candid kawan sis PA.
 *sorry, jgn mrh kak Adhira! Although you didn't notice I'm taking a pic of you, you still look cute! XD

Okay okay. Korang nak tgk tak wajah wajah pengantin baru tu?
Zaz . . .



Pengantin perempuan tu macam barbie kann? PA rase macam nak men dgn die jer!
Bahaha !

 Ni la org yg membace doa2. PA tlg amin kan. Hee. :)

Selamat pengantin baru . .
Semoga kekal ke anak cucu . .

Okay, tamat la entry - whooppps! Salah. PA ade lagi nak post sesuatu nanti.
Just wait and see.

Assalamu'alaikum yo ! XD

♥ I love you ♥

Thursday, April 21, 2011

The awkward interview. o.o

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.
Ape cite korang?
PA ?
PA selalu ade cite , tapi takde mase nak cite kan. :p

So, meh kite same2 sit down and enjoy this LOLOLOL story of mine.

 Uits, kalo tak berminat, sile jangan bace!
Anda akan meluat nanti :P

OK , hari Rabu dulu,
PA ade interview kat school.
*takyah nak tau interview ape, sebok jer!* jahat kan? :p


So, PA and kawan PA,
Nurin Jazlina ,
Cari2 la tempat interview tuh. Walao. It took us almost 15 minutes to search the place!
Sebenarnye, kami perlu pergi kat Makmal Junior dulu untuk tgk name kami, 
But the prob is . .
We don't know which Juniour Lab!
Sekolah kami ade 4 makmal junior, if I'm not mistaken.
So kami tengok lah yang ke 4-4 tu sekali. But we can't find our names.

LUCKILY ,
My sister's friend passed by and say that the leader of the club called my name and I WASN'T THERE!
So, PA and NJ pun tanye mane tempat interview tu.
Mrk serentak kate , '' 2A ''


Then kami pun berlari cepat2 kat kelas 2A.
We were late. -.-


Eventually ,
Hari interview PA dan NJ tak same!
So NJ terpakse la pulang sorang2, leave me there..alone
Huhu :C

Nasib baek lah PA pandai jage diri kann ?
*kan dah meluat dah?*


So, when I was there..alone,
I wait for my turn.


'' PUTRI AZRI ''
Beso sunggoh namo aku di panggil . Huii.
I felt so nervous after that.


First, I went to see the 'outside-teach'.
I thought she was going to interviewed me.
-.-'


Pas tu cikgu cine tu cakap ,
'' Ade kah kamu tahu bahawa kamu sepatutnye pakai baju seragam sekolah? ''
And I was like


Shhutt noww ! I really don't know about that!
Mann, what I'm going to do ?!
I can't just go home and change my clothes am I?

''Er , TAK .''
PA cakap je camtu.


(PA baru je nak remind kan NJ pasal baju tu, rupe nye die dah tahu)
-.-'


Pastu cikgu tu suruh PA masok kat dalam bilik yg berdekatan dgn tempat tu. PA masok je la.

But before that, PA ketuk dulu pintu and comes in.
SELAMAT PETANG CIKGU. :)
PA senyum sekuat2 hati. LOL.


Cikgu tu pun senyum gak kat PA. Heheh. Cikgu tu comel tau. Die gebu. BAHAH. ;)


Ayat pertame yg cikgu tanye,
'' Sejak bile kamu berminat untuk menjadi *** ? ''
PA cakap,
''Sejak sekolah rendah lagi.''
just a short answer eikh ?
''Oh, dari sekolah rendah? Ertinye pernah lah jadi *** nih?''
''Of course. Saye pernah jadi ketua *** selama 2 tahun di sekolah rendah!''

PA sempat lagi nak show off. Wahaha~

*meluat lagi?*


The teacher smiled at me, and laughed.
What's so funny about that?


Then she asked me to keep a secret.
Of course I can't say it here!

Then we pokpekpokpek. And the interview IS OVER.
So I packed my back and go home.


Awkward day, huh?


Well bye.
Have a nice day !
Oh, lupe nak cakap, PA ade cuti 4 hari! YEAH!
Syukur lah kan?


p/s  : I hope that I fail the interview. I don't sure I have time to go there, because I am a library prefect / librarian as well. ;)
PA dah cakap, jgn bace kalo taknak, meluat kalo bace nih! :p

♥ I love you ♥

Sunday, April 17, 2011

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt !

Hi folks !

and . . .

O M G double-H O K P !
* jangan tanye ape maksud tu , PA pun tak tau *

Korang ingat tak post PA pasal
Farina Yasmin tu ?
Haa , tak ingat ?
 Haa , tu die .

Hari ni , PA pergi pasar sebab nak buat
gambar bersaiz passport .
Biase la. Sekolah sekarang banyak memerlukan gambar passport.
Apatah lagi kalau pengawas perpustakaan!
* BAHAHA, show off jap *
Pas siap ambil gambar , click click ,
then siap .
PA and keluarge PA pun pergi la kat
E'Delight untuk makan.

Uii , makanan sane sedop sedop tau !

Sebelum pergi E'Delight , PA jumpe kawan PA kat kedai kasut. Err, di kire kawan la...sikit.
Ruswan name nye.
Die tu digelar RAJA PEMBULI mase kat sekolah rendah dulu.

Whatever . BACK .

Pas chum chum yum yum telan makanan kat situ ,
( PA makan kari ayam ! my fav ! hehe )
time time sedie nak pulang ,
guess what ?!
PA jumpe Farina ! Whoo !
Perbezaan muke die and sekarang !
Dulu die pendek dari PA ,
sekarang ,
bukan men tinggi hah !
Cantik lagi tu !
Whoo !
Sekali die masuk cafe tu ,
terus die senyum kat PA .
PA pun senyum la selebar lebar yg mungkin sebab excited jumpe die di cafe tuh!
:)
Wui. Bukan men PA senyum, sampai2 tak perasan mak PA suruh pulang. HEHE.

And then we went home.
Tak dapat lagi tengok muke Farina yang cantek bak bidadari tu.
HUHU D:

Then . . . We stop by at kedai kasut.
Kedai kasut yang PA jumpe Ruswan tu. -.-

Kat hujung kedai tu ade jual keychain, rantai, and bla3 lah!
Macam2 deh, pokok nya!

So , I bought my self a keychain, there.
I always dream of having that sort of keychain !

See ! It's a mushroom keychain !

I know I sound stupid for searching a MUSHROOM keychain.
Hey , 
maybe you say
what's with the mushroom ? There's plenty of keychains all over the world!

Hell yeah I knew that ! But I like mushrooms. It's cute.
And FYI , I don't care what anyone says.

I believe in my own choice and I don't need approval from others.
 So , as I am happy with the keychain .
I have to do my art-work that have to be finish by this week.
So ,
I still have time and I painted the art.
And this is the result :



Bahaha , cikgu kate ni di name kan
'' roda warna ''

Kacak ka ?
Kacak la oo !

Penat PA buat tau !
Satu jam LEBIH PA buat ni.
Dah la mesti mixed kan colour nih!

Ok la , PA pun takder idea dah ha nak tulis ape.
Esok pun PA nak start sekolah.
Sampai sini je lah.

Bye all babe babe and dude dude !


♥ I love you ♥

Saturday, April 16, 2011

Prince Charming. [ ? ]

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.

        Hi and night, folks!

            '' Prince Charming [ ? ] ''

Yep, that's my tittle for this night.

My friends keep asking me the same question onwards.
Mostly sounds like :
  • Hey, you have a boy friend?
  • What type of guy you like?
  • You like 'him' right?
  • Tell me who you like?
  • Padah bena bah!
  • Bulak ko ye.
And I keep answering the same.
NO ONE !

Why won't anyone believes me?
*sobs*

So in this not-so-cool entry., I'm gonna write what's my Prince Charming look like.
( or whether I have one ! ? )
( of course I DO NOT have one ! )

- wait -

How can I say, if I DON'T have a Prince Charming ?
-.-'

So kawan2 ku nok baca entry tok.
Aku sik ada suka sapa2 ok!

But I do love to be friends with guys rather than girls.
You know why ?

Guys are . . .
  • Less drama.
  • Not to much talk.
  • They don't talk about their BOY FRIENDS!
There. Simple as that. DIFFERENT than girls.
But my girlfriends isn't that 'girly' enough to be hated by me.
BAHAH!

But , sometimes BOYS ARE SO ANNOYING, RIDICULOUS, STUPID, FY!!
Sorry, it is only for CERTAIN boys.
Most boys are kind and gentle and abviously hot! L.O.L!

Sometimes, girls have random fight with guys.
M.P.O.R?
No.
Mostly , 98% ,
GUYS STARTED IT FIRST !

Don't they think before they say ?
They just mixed up the words !

Okay , it's only a short entry about my
Prince Charming .
Which I don't have one ! Okay !
Just get it ! -.-

Goodnight, it's 10:30 pm and it's time for me to visit my PutLand.
Weee !

Night folks ! *yawnn* :O


♥ I love you ♥

Where do you get that ideas?!

Links to this post
Assalamu'alaikum wbt.


Hi, peeps. Whats up?! :]

Yes, about the tittle . . .
Pretty harsh don't you think?

WHERE OH WHERE, DO YOU GET THAT STUPID IDEAS?

You wanna know what I'm talking about?
*hell yeah, you are.*


Yes, it's a chimpanzee wearing an astronaut's suit.

I HATE IT.

They are obviously make an observation whether chimpanzees can live on moon, or not.

But why they dare to put the chimpanzees in space?!

Kerje gile je.
Kalau ye pon, paling high cube le kat gunung everest.
Ni kat bulan. Kesian monyet2 tu hah. :(

The first chimpanzee yang pergi ke bulan ialah pade tahun 1961.
WOW!
Nak tahu dari mane PA figure out? Dari national geography.

PA kesian la tengok chimpanzee2 tu.
 Mase tengok video time chimpanzee tu nak blast off, die tutup mate tau!
Haiwan pun tau takut.
Kesian bah!
Nasib baik lah chimpanzee tu hidup kat bulan.
Kalau tak . . .
Entah ape la yang akan jadi kankankan?

Tuan punye chimpanzee yang famous ni kate,
''I am proud of him. He was born in the jungle and now he's flying to the stars''

Aww, I am too.
Okaii, jadi main topic kite dah pun TAMAT!

Just a short entry right?

- WELL THINK AGAIN! -


Now it's the additional topic.

'' MARY, the queen of Scots. ''

Ever heard of her?

Yes, it's Mary Stuart.



She was a queen when she was one week old.
Her father died when she was a baby and her mother died when she was 5. She had to be a queen until then.

Interesting isn't it?

I've read a book about her.
It's so sad.

She claimed the crowns of four nations,
Scotland, France, England and Ireland.
  
And you know what?
*of course you don't! BAHAH! Jahat aku kan?*
She stayed in jail for 20 years.
 She was 25 years old, and she turned 45 in those 20 years.
 
*Cube la bayangkan. Kalau kite seminggu dah tak larat, apatah lagi 20 tahun nih!*

She wrote a letter to her son, James, which is now taken by Queen Elizabeth, Mary's cousin.

*tak sangke pulak Queen Elizabeth nih jahat!*

Queen Elizabeth is so jealous of her
  • beauty.
  • many men love her.
  • she have a son, and Elizabeth don't!

She's jealous of that.

*Tapi tak payah la nak kurung die dalam jail sampai 20 tahun. LAME tuhh!*

She married a 'stupid boy' and a  true man!
 
Darnley and Mary.
The first one named Darnley.
-Handsome.
-very stupid and Mary called her 'stupid boy'.
-the father of James.
-always drink!
-sleeps with other woman!
-what can I say? HE'S A JERK TO BE A HUSBAND!

Bothwell.
The second one named Bothwell.
-do not have a good face! ergh!
-but very nice!
-strong.
-A VERY GOOD PERSON TO BE A HUSBAND!!

But sadly, both of them died.
And so does Mary's best friend.
 
p/s : the picture of Mary and Darnley, they look very happy right? But they are SO NOT!

Okay la. PA nak out dulu.
Bye peeps! :]
Thanks for reading, ya.
 
*mun adaaa!*
 


♥ I love you ♥