Puтяι ' ѕ AмιgOѕ ! ^.^\m/

Thursday, August 4, 2011

Short entry : Nak tukar.!

Links to this post
Assalamu'alaikum.

Hello, semua. Ape khabar semua ari ni? O ya, start from now onwards, sy akan guna panggilan ''aku'' for myself. Takde masalah kan? Bukan korang kesah pun. LOL.

So anyway, dah tengok title aku tadi? Jadi, takyah la aku ulang lagi kan? Ooookay.. Ya. Aku nak tukar. Tukar ape? Aku nak tukar :
  • Background
  • Header
  • Lagu
Aku dari dulu dah fikir nak tukar semua tu. Tapi takda masa. Plus, aku takde idea nak tukar.


Argh.! Okay la. Tu je. Kan aku dah cakap sikit je? Okok. Bye.
Assalamu'alaikum.


* Aaaaaaaaah.! Tadi aku tweet-tweet dengan Shahrin lagi. Waa, happy nye. Haha.
♥ I love you ♥

Tuesday, August 2, 2011

HELLO AGAIN, BLOGGIE.!

Links to this post
Assalamu'alaikum.

Hai, semua! Wow, dah lama jugak sy tak bukak blog kan? Pasaipa?
HAH, NI LA PASAI :


Yer, kecik ati sy bace tu. DARI BULAN JUN TAK DAPAT BUKAK, TAU.! Nasib saye cube2 then dapat. Hoho.

Oh, lupe pulakk.
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN BAGI SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAN SEKALIAN.! Haaa, amacam puasa kemarin? Okay tak? Sy tak okay. Dari sahur sampai la waktu berbuka, perut sakit weii. Tak dapat tahan.! Tak tau la pasaipa. Tapi, kemarin maseh okay. Sy dpt tahan. Tapi hari ni?

*eh, ape yang sy merepek ni?

Again, tapi hari ni? Dah la pi sekolah. Naik turun tangga. (Kelas sy kat atas sekali. Penat wooo) Balik rumah minta air, check2 puasa. Nasib tak batal. Teehee.

SHAHRIN NAJMI

Haa, nak tau sape si Shahrin ni? My boyfriend? Eh, tu terlampau sangat. Huahua. Dia la laki yang KAKAK sy kenalkan 30 April dulu. Sy nak kasitau kat korg, tapi takpat buka blog la pulakk. So, I tell you guys today.

Camana kakak sy boley kenalkan dia kat sy? Tu simple. Dari YouTube. Muahahaha. Die comey-lotey gile. So, since then, sy mula syok kat dia. LOL. Then I view his blog, twitter, youtube...everyday. Eh, tak la everyday, ni baru je hari yang ke empat sy kenal die.

Anyway , ni nak kasi tunjok sikit gambar jap. Wait..

Ha, korg nampak tak? NAMPAK TAK? Mesti la nampak kan. Punya la beso dah gamba tu sy letak. Kalau msh tak nampak, just right-click. Tapi, jangan la jealous pulakk. HAHAHAHA.

He wrote my name.! Ahhh~

Alaa, sy tau la lagi banyak lagi org yg dia sebut. Tapi korg nampak tak, dia buat '':)'' je kat org lain.. Tapi kat sy '':D'' Wah, happy girler.! giler! HAHA. Ejaan ''giler'' pun dah tak betoii dah.

Eh, tu baru je satu kan? Haa, ni satu lagi. :3

TARAAAAAAA !

Haaaa, nampak tak?! hah? Taktau ape tu? Alaa, ni twitter la beb. Anyway. Yoo. SY HEPI SESANGAT.! First I thought he won't be following me. BUT HEY -- DREAMS DO COME TRUE.!

Alaa, sy tau la dia ade follow banyak org. Tapi ni sy nak kasitau kat awkawk yg ckp camtu : KAU ADE? TAKDE KAN? MUAHAHAHAHA.! P:

Okay la. Sy nak chao ni. Tpi sy msh ade beribu-ribu lagi citer kat korg. Maklumlaaa, sebulan tak dapat bukak blog, so takde citer la. haha.

Assalamu'alaikum.!

*sy mmg pelik. accept the fact!


♥ I love you ♥

Saturday, June 18, 2011

18 June - Celebrating my birthday.

Links to this post
Assalamu'alaikum semua.


HOLLO ! As you know, my birthday is on 16th June. WHAT? YOU DON'T KNOW? Check the 'About me' section! Okay, okay. I celebrated my birthday yesterday, which is 18th June. We celebrated my birthday PLUS father's day. Abah, selamat hari abah! Sayang abah! Muahmuah! XD

First of history >> abah bacakan doa selamat. Whoo. This is the first time abah bace doa selamat tau! Well, that's his history. Well done, abah! :)

Anyway , IT WAS A BLAST! Check out my birthday cake.


Me !
One word, YUMMY! Yeah, it's delicious. American chocolate :) --do I have to say it? HAHA--

Oh by the way, the party is amazing. It's kinda like a kiddo's party. HAHA. It's full of colorful balloons. I...love balloons :3


And here goes the BALLOON'S BLOWER.


HAHA. My cousin says, ''Jangan la gambar time orang nak tiup balloon. Nampak macam orang nak pengsan je'' (translated)
Hehe, sorry. BUT I HAVE TO TAKE THE PICTURE! Muahahahak >;D

Sooner or later, a lot of people came. Tapi kawan PA cume tige orang je yang datang. Yang lain busy. Huhu.

Naie, me and Mae. Err, mane Fika erk? XD

Fika, me, Naie and Mae :)

us. . . again ;D
 Dalam banyak2 gambar tu kan, PA paling suke gambar nih ;

me, Naie, Mae and Fika. Ehh, nape Fika lompat ke tak lompat tu?

Wooooooohoooooooo!! Syok nye. Mae, Naie, Fika, me and sis.
 Five word, BEST BEST BEST BEST BEST! Wahaha. PA suke lompat. Saya suka saya suka XD

Introducing...the crazies.


Okay. Enough with the photos. Nak tau sape orang top ten yang wish PA? Tak nak tau, blah! HOHO. Eeeeeeviiiiiiil!

First top ten people who wish me 
  •  Safwa - malam sebelum Harijadi dah ucap -.-' thankyou, anyway :D
  • Nick - What should I say? THANKYOU NICK! bffae.
  • Mommy - bangun pagi je terus jerit HAPPY BIRTHDAY ;)
  • Abah - nyanyi happy birthday! HAHA, ugly voice XD but I really appreciate it. :3
  • Kakak - ye ke ? I think la. XD
  • Naie - Awal pagi datang kelas terus nyanyi happy birthday ;D
  • Mae, Ika, Yaya - datang same2 and wish me birthday. Thankyou. ^^
  • Kathy - selepas dengar orang wish PA, kathy terus datang and ucap happy birthday. HAHA, thanks :)
 Dah ! Tu je la orang top ten yang wish PA.

Not forgetting those other people. THANKYOU, SEMUA! :*

Okay, okay. bye. Nak out dulu. Assalam :)

♥ I love you ♥

Friday, June 10, 2011

Short entry ; Bye bloggie T..T

Links to this post
Assalamu'alaikum. Hello y'alls! :]

Mungkin aku tak ber-blogging next week. (I'm using ''aku''! XD) Wuwuwu, I'm going to miss you, bloggie! TT..TT
Well, as you can see, it's the week of school! This week will be pretty topsy-turvy a bit. WHY? It's the week-of-doing-corrections. Our exam papers will be distribute :D Oh, this is scary -___-

My target ;
I only target Maths , English , P.A.I and P.S.V to get A's. Oh, and I really-really-really hope my Maths and English are A's.

THE OTHERS ? Well , I hope it's a B. I mean, B's. But I'm not quite sure about P.E and History. Well, I want it to be a C, please? TT..TT

Okay, I will out for a minute or more. Just wanna say, HEY BLOGGIE! TODAY I'M GONNA SAY BYE TO YOU. I'LL MEET YOU NEXT FRIDAY OKAY? DON'T BE NAUGHTY!

 Nyehnyeh. That's all from me. Pretty short, huh? Bye ! Assalam. ^_____^

♥ I love you ♥

Thursday, June 9, 2011

Short entry ; Haters.

Links to this post
Assalamu'alaikum.

Hello there, awesome readers! Well, as you can see. Today I'm writing with normal sizes. LOL. Okay, we're not going to chat here. So..straight to the point!
HERE WE GO . . .
Today I received a text from another one of my 'haters'. There's an unknown number text me and it said, (translated) "Hey! Don't think that you're so good!! Many people hates you, you idiot! You're show off! You always walked with boys!! Eww you're too obsessed with boys!! You suck! Don't ever come in my life ever again!''
 
WTF?! Dude, when will this thing stops? Don't you ever get tired of hating people? -___-''
First, when do you see I'm show off-ing? HELL-o! It's my money, not YOUR's! I didn't bought stuffs with your money, did I? Just say it, you're just jealous! And second, what's the big deal of saying me, walking with boys? Hey, that's my friend! And obsessed with boys? They're just my friend OK? Plus, who do you think you are? My guardian? Get you own life, suckers.

So anyway , HATERS , I got something to tell you ; (and about the text too, btw) 

Dear HATERS,
I want you to know that..
I keep it real, and that's a promise.
I may be a b*tch to you, but I'm still honest.
When I walked past, you stop and stare.
Well, keep on looking 'cause I DON'T CARE!
I have my own life and style.
Not trying to please you or making you smile!
 You may said I'm ugly, but hey! That's ME. Not YOU!
You talk mad sh*t behind my back.
Be a big girl and say it to my face.
If you can't walk the walk,
so don't bother to TALK THE TALK!
You get me ?

And that's for my HATERS ! Grr! Huh. Okay, I'm good now.
Okay HATERS,  I wish you had a happy life with your family and friends. May God bless you always. Amin. :)

HATERS make me FAMOUS

So I'm off now. Bye! Assalam.

♥ I love you ♥

Tuesday, June 7, 2011

Holiday.

Links to this post
Assalamu'alaikum. Hi peeps! Ingat tak post PA ari tu? PA kate nak buat two entries kan? PA lupe la. Ade kawan PA, (I called her ''Naie'') text PA ari tu. Die tanye "mane tuju other post kau?"
HAK ALA lah , baru PA ingat ! PA busy sangat time tu , sebab tu la lupe pasal my 'other post' tu. Jadi, hari ni one post je la. Kalau idea datang mendadak nanti, buat yang baru erk. HEHE.


So neway , nak tau tak nape PA busy time tu? Haa , sebab PA pergi cuti. WAIT -- Sort tha', kinda, maybe, perhaps. It's only three days away from home. So, that means, we only have one day to go shopping. Baru je balik semalam.


Okay , nih gambar PA dalam bilik hotel. SEMPAT WAHAHA!
LOL , ni gambar gune Laptop ni , sebab tu la ade blur sikit, huhu T____T

Nampak ayu jer PA dalam pic tadi kan? Ayu? Er? Yeke? Hemm, mari kite tengok betape ayu nye PA nih xP

Dengan bangganye PA tunjukkan betape ayu nye PA ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
( ade bunyi yang menggelabahkan )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
( still ade lagi )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
( heh , bile nak habis neh ? )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HAH ! AMEKAW!
picture taken by ; Amira Ainaa
Ye , firstly , mesti korang tertanye-tanye PA ni gadis bertudung yang ayu or gadis yang rock? WAHAH, meh sini PA cakap kat korang. Okay okay okay, the fact is ;
  • Time jenjalan jer PA gune tudung. Time kat rumah or bilik tak. Ye la kan...tak kan dalam rumah pon nak bertudung? Kalau bertudung gambar melompat-lompat macam nih, orang fikir GEDIK pulokk. Jadi, baik takyah ler nak bertudung kat rumah. Especially time nak bargambar lompat-lompat camneh. Huahua.
Okay , puas tak ngan fact tu ? HEHE -______- "

Neway , PA nak letak pic ngan sis pulak. Sikit jer. Bukan banyak pon. XD
*Ehem, AMIRA AINAA, you've been tagged by me! ;)*
Okay, bagi sesape nak follow die, dipersilekan. Nyehnyeh. ^.^y

sorry , it's only half of your face! XD
ARGH ! Sakit mate ! TT__TT
senyum , tak perlu kata apa-apa .
Ngee, HAHA. Okay, this picture is captured by ; Amira Ainaa, again.
Aik? Macam iklan KFC la pulokk >.<


Oh, it seems like this entry is getting longer. Bertahan ye, readers! Especially kawan aku yang tanye mane post yang kedue PA tu! Nah, ni die, bace lah non-stop ye, kawanku sayang! (and for the readers)

Ni gambar PA, sis and MakTe ngan patung. I choose this, because...because I choosed it. XD
 HAHA , tengok tu. Macam budak-budak -___-''
You know what I touch? It's the statue's butt XD HAHAHA LOL!

Okay okay , dah la. PA pon dah penat menaip nih. Assalam~ 

p/s :  caye tak caye , mase dalam perjalanan nak pi holiday, PA sekeluarge tengok 6 ACCIDENTS! Yg first, sebuah kereta. Second, tiga buah. Third, sebuah. Fourth, dua buah. Fifth, sebuah. Lastly, sebuah lori. Total, nine vehicles that were in those accidents. Whoo.

{Putri Azri
♥ I love you ♥